Menu Luk

Placering af luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe er et virkelig godt supplement til husets almindelige varmesystem. Den dækker ikke hele behovet, men en tilpas stor varmepumpe dækker cirka 30-50 procent af husets varmebehov. Hvor meget afhænger af husets planløsning, og hvor du placerer din luft til luft varmepumpe. Placeringen af indendørsenheden er af stor betydning.
For at varmen kan nå ud til så mange rum som muligt, bør den placeres centralt, for eksempel i entreen eller dagligstuen. For hver døråbning, som varme passerer igennem, kan man forvente, at temperaturen falder 1-2 grader. Dørene til boligen skal være åbne, så den varme luft kan cirkulere frit. 

1. Køkken/Spisestue
2. Soveværelse
3. Stue/Alrum
4. Hall/Entre

5. badeværelse
6. Bryggers
7. Entre

Placering af luft til luft varmepumpens indendørsenhed:

Luftvarmepumpens indendørsdel bør placeres højt på væggen og så centralt som muligt i huset. Gerne i et stort rum uden forhindringer for luftstrømmen i nærheden. Luftvarmepumpens indendørsenhed bør også placeres så tæt på udendørsenheden som muligt. Placeringen af luftvarmepumpen har stor betydning for, hvor meget energi, den kan spare i huset. Her hjælper vi med at bestille en konsulent/installatør til sammen med dig at træffe det endelige valg af model og placering.
Samsung windfree elite

Placering af luftvarmepumpens udendørsenhed:

Udendørsenheden: Hvis det er muligt at placere udendørsenheden på et sted, hvor der også kommer varme fra vintersolen, sparer du endnu mere energi.
  • Luftvarmepumpen udfører automatisk afrimning om vinteren. Her kan der dannes is under udendørsenheden, som derfor bør placeres mindst 15 cm over jorden.
  •  Afrimningen reduceres lidt, hvis udendørsenheden placeres på et solrigt sted.

Hvordan ser planløsningen ud?

Hvordan ser planløsningen ud?
 En varmepumpe passer allerbedst i et hus med åben planløsning, fordi den varme luft kan cirkulere frit.

Optimal åben

Værelse / korridor

plan 1

Støjberegner for varmepumper

Frygter du, at støj fra luft/luft-varmepumpe vil genere din nabo? Eller din egen familie, når I skal sove eller sidde på terrassen? Tjek hvordan støjen udbreder sig med denne beregner.
I mange kommuner gælder Miljøstyrelsens vejledende støjgrænse, det vil sige maksimalt 35 dB i skel til nabo om natten. Støjberegneren kan vise, om den grænse overholdes, både i skel til nabo og andre steder på grunden. Beregningen er dog kun vejledende.
vern