Menu Luk

Hvorfor vælge en luft til luft-varmepumpe

Hvorfor varmepumpe:

Nem og billig at installere:
Sammenlignet med andre varmekilder er det både nemt og billigt at anskaffe og installere en luft til luft-varmepumpe.
Køler din bolig om sommeren:
En luft til luft-varmepumpe kan bruges til mere end opvarmning. Den kan også køle huset, når det bliver varmt udenfor. Det gør den ved at suge varmen gennem den indvendige del og transportere den ud.
God for indeklimaet:
En luft til luft-varmepumpe mindsker luftfugtigheden, hvilket skaber et stabilt og behageligt indeklima. Mange varmepumper har desuden indbygget et filter, så støv, røg og pollen automatisk bliver filtreret væk fra luften.
Miljøvenlig:
Afhængigt af hvilken varmekilde du har i dag, kan du reducere din boligs CO2-aftryk markant.
Kræver ikke vandbårent
radiatorsystem:Mange sommerhuse har ikke et vandbårent radiatorsystem. Derfor er en varmepumpe med luft til luft særligt velegnet til den type sommerhuse.

Hvordan fungerer en varmepumpe

En varmepumpe består af to elementer en indvendig samt en udvendig del. Når der snakkes luft til luft varmepumper skal den indvendige del monteres det sted i boligen hvor varmeforbruget er størst, oftest i stuen. Den udvendig del placeres udenfor huset, montøren sørger for at afklare placeringen med dig, således elementet er placeret så diskret som muligt.
Den nemmeste måde at forklare, hvordan en varmepumpe fungerer på, er at sammenligne en varmepumpe med et omvendt køleskab. Kompressoren i udedelen indsamler og lagrer den varme luft som naturligt findes i luften. Herefter den varme luft overføres til inderdelen ved hjælp af kølerør. I en luft til luft varmepumpe overføres varmen til boligen ved hjælp af en ventilator som er placeret i inderdelen, der blæser varmen rundt i huset. Selv når udendørstemperaturen falder til minus grader, findes der stadig varme i luften som varmepumpen kan anvende.
Du har altså mulighed for at indstille temperatur, som passer dig bedst. Luft til luft varmepumpen har en god cirkulation af både luften og varmen i huset, eftersom varmen kommer ud gennem en ventilator. Dette gør at man kan undgå ”kælderlugt” og fugt i sommerhuset, som ikke benyttes så ofte. Varmepumpen har desuden et støvfilter, hvormed man får en renere luft og et bedre indeklima. Det er muligt at høre en lav summen, når man er tæt på indedelen, men langt de fleste varmepumper er utroligt støjsvage, og man vil knap nok bemærke dem.
Ved hjælp af et GSM eller WIFI modul er det muligt, at fjernstyrer din varmepumpe fra computeren, Android eller IOS enheder.

Aircondition

En luft til luft varmepumpe kan ikke blot give varme i huset eller sommerhuset, men kan desuden også bruges som en aircondition.
Samsung windfree elite 09
En varmepumpes opgave er at anvende den vedvarende og gratis energi, som findes i udeluften, og omdanne den til varme i dit hjem. Luftvarmepumpen fungerer som et supplement til din nuværende opvarmning og kan spare helt op til 30-50% af husholdningens nuværende varmeforbrug